Jag gillar honom bara mer


Galishimo, alltså. Åren som vi turligt nog fått tillsammans har gett mig stor respekt för mina egna styrkor och brister, och ännu större respekt för Galishimos styrkor och brister. Visst, det kanske inte blir några tävlingar än på ett tag, men jag har ju roligt med honom. Vi utvecklas hela tiden, i vår egen takt. Fokus har förändrats med tiden. Förut så köpte jag honom för att han skulle ge mig bra upplevelser, nu är gränserna utsuddade, det är nu snarare jag som vill ge honom goda upplevelser.

Jag försöker träna honom att galoppera efter en rakbana här i närheten men han vägrar galoppera så snart vi passerar stolpar, buskar, träd eller pinnar. Så snart vi kommer nära något av angivna ämnen slänger han ängsligt upp huvudet och börjar slängtrava i stället och stirra på vad-det-nu-var.

Sedan kan han på eget initiativ glatt och lugnt galoppera igen när han väl passerat vad-det-nu-var som hotade honom till livet. Jag orkar inte bråka med honom utan låter honom vingla på lite och vara ängslig. Om vi tränar på, så vågar han nog galoppera förbi en vacker dag. Och då ska jag hylla honom i ett blogginlägg.  


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet