Nästa bok - Balancing Act

Jag älskar den tyska veterinären Gerd Heuschmann, trots att han enligt rykten rider sämre än vad han skriver. Man kan inte vara bäst på allt. Han fokuserar mycket på att få hästar i en egen balans och bärighet,  och det är han som inspirerat mig att träna Galishimo så grundligt lång och låg. Ungefär som här på bilden. Det ser inte vackert ut men det ska tydligen vara en hälsosam bas innan man börjar rida dressyr på riktigt.


Det har många hälsofrämjande effekter ifall man får till det på rätt sätt och tanken är väl att hästen ska vara frisk och hålla länge som ridhäst utan skador. Den som lever får se. Galishimo har ju faktiskt klarat sig helt utan skador utöver olyckan, och rehabiliteringen efter den allvarliga benskadan fungerade också fantastiskt bra. Så kanske har han rätt. Den där Gerd. Den som lever får se. Jag kan inte säga att metoden fungerar, för ingenting blir statistiskt säkerhets-ställt på bara en liten grå häst. Han kanske blir belastningsskadad i morgon... det vet jag inte.

Men nu fann jag i alla fall en bok till som han skrivit och den unnade jag mig själv och beställde. För att peppa mig själv att fortsätta. Något måste jag ju pilla på med nu när jag skaffat mig mer fritid...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback