Konsten att inte göra något


Jag är ju inne på min tredje sjuka helg, och det har väl lite att göra med att jag arbetat trots att jag känt mig krasslig. Och så har jag varit på gymet samma dag som jag känt mig minsta lilla pigg, vilket gjort mig sjuk igen dagen efter. Och så har jag kämpat med pållen tills jag inte orkade mer, för några dagar sedan.

Det är intressant att vara sjuk. Först är jag frustrerad över allt jag måste göra men inte orkar genomföra. Sedan blir jag sur. Sedan kommer jag på att jag borde renovera här hemma, sedan kommer jag på att jag måste köpa hund, och en sele till hästen, och varför inte lite fler täcken till hästen, och en ridjacka till mig själv, eller en moped så jag slipper använda bilen sommartid, eller det billigare alternativet och bara köpa en cykel.

Och efter jag mentalt gått igenom hela min önskelista så inser jag att jag faktiskt inte behöver något av de där grejerna utan att jag faktiskt har allt jag behöver för att må bra. Jag måste inte renovera för att må bra. Jag måste inte skaffa en hund för att bli lycklig.

Det finns en poäng med att bara vara, också. Ta en kopp te. Noppa ögonbrynen. Titta på TV.

Om än det är ganska svårt, till en början.

 Katarina - nu med noppade ögonbryn!



.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback