Har du kramat din slagborr idag?

Runa gillar att badstranden är tom.


Igår var det ett härligt sommarväder. Jag och Runa bestämde oss för att vältra oss lite på badstranden. Till vår förvåning upptäckte vi att den var helt tom. Helt otroligt. Vi bredde ut oss på udden med var sin bok och bara myste av sommarvärmen. Vi tar tyvärr för allvarligt på livet för att gotta oss i lättsmält humoristisk chick-litteratur om än det hade passat bra i solskenet: Runa läste om ledarskap och jag blev fullständigt uppslukad av en 10-årig socialpsykologisk studie av unga jämställda par i sverige. Jag blev väldigt berörd av studien.
"Fattar du hur bra vi har det som är singlar? Va? Fattar du vilken jävla TUR vi haft?!" upprepade jag i halvt choktillstånd, likt ett mantra, resten av dagen. Sedan gick jag hem och kramade om min slagborr, mitt manifest för att jag klarar mig själv.

"Det kallas kärlek" av Carin Holmberg. En socialpsykologisk studie om kvinnors underordning och mäns överordning bland unga jämställda par. Läs den. Eller läs den inte. Den gör ont att läsa. Kanske bäst att låta bli den. Lev i ignorans och okunnighet. Eller läs den då! Jag vet inte...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback