Det här med att jaga bilar

Igår cyklade jag för sjunde gången en sträcka som kallas Öregrundsrundan. Den är lite över tre mil och jag föredrar att cykla den på kvällen. Visserligen börjar det blir lite mörkare nu men fördelarna med kvällscykling överväger fortfarande nackdelarna: Det är svalt ute, det blåser inte lika mycket, det är färre bilar, min reflexväst lyser, och det verkar som om bilarna saktar in mer när jag cyklar i skymningen. Sedan är det mysigt med alla kvälls-syrsor som hejjar på mig efter vägen.

Jag upptäckte att jag blev betydligt mindre anfådd denna gång. Det sved mindre i mina ben. Jag orkade trycka på i uppförsbackarna. Jag kände mig inte trött de sista fem kilometrarna, som jag var förut. När jag kom hem så kände jag mig inte i närheten så sliten, som jag kände mig första gångerna jag cyklade sträckan. Kroppen anpassar sig!

När jag kom in mot Östhammar och bara hade en liten uppförsbacke och resten nedförslut, så följde jag samma procedur som jag gjorde gången innan: Jag inväntade en bil och jagade den. Det är 50 km/h hastighetsgräns och nedförsbacke så jag hade en rimlig chans. Jag kan komma ganska nära bilens hastighet om jag verkligen, verkligen anstränger mig. Gårdagens bilist blev tydligen ganska road av det hela och saktade in bara för att se hur länge jag hängde med.


Nu förstår jag varför hundar gärna jagar bilar.


.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback