Fantasins kraft

Igår var det grått ute och hällregn hela dagen. Inte en solglimt så långt ögat kunde nå. Efter att ha cyklat öregrundsrundan kände jag mig som en dränkt katt.
"Jag cyklar fan inte hem!" tänkte jag och tog en liten omväg till det lokala solariet. Jag klafsade mig in och lämnade blöta spår efter mig hela vägen in till solariet. Jag trollade fram en blöt hundralapp som var så våt och sladdrig att jag fick bråka med växelmaskinen i 10 minuter innan sedeln blivit så torr att maskinen accepterat den och gav mig solpengar. Jag glömde ta av mig hjälmen under denna tid. Sedan upptäckte jag att det blivit en liten sjö i mina cykelskor av allt vatten och det rann ut och bildade ytterligare en liten sjö på golvet i solarierummet, när jag tog av mig skorna. Sedan drog jag motigt av mig alla klädesplagg som satt tunga och klistrade mot kroppen. Vattnet i håret gled efter pannan rakt ned i mina ögon. Sedan låg jag i solariet och tankade ljus i en kvart under dånet från fläktarna och det blåvita ljuset. Nästa steg var att ta på sig alla blöta klafsiga plagg igen, plagg som nu blivit kalla i frånvaron av min kroppsvärme, innan jag cyklade hem igen.

Efter duschen hemma så såg jag ut ungefär som om jag haft en trevlig eftermiddagstur på cykeln, och det såg ut som om jag fått en gnutta solbränna på armarna och axlarna.

"Man kan ju alltid låtsas..." tänkte jag förnöjt när jag kurade ihop mig i soffan, framför TV:n, efteråt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback