Att inte träna för resultat

I dag gjorde jag ett annorlunda träningspass. Jag fyllde en ryggsäck med en massa gott fika, slängde den över ryggen, och cyklade till elljusspåret. Sedan började jag beta av varv efter varv på 2,5 kilometers-slingan. Långsamt och metodiskt. Runa hängde solidariskt med den första halvmilen. Sedan fortsatte jag att beta av varv, på varv. När jag kände för det så stannade jag av vid väskan och rotade fram frukt, jouice, ägg eller vatten och åt en stund och njöt av den varma solen. Sedan fortsatte jag. Det blev åtta varv till en sammanlagd sträcka av två mil, allt som allt. Och det hade gått så långsamt och innefattat så många fikapauser att jag varken var hungrig eller trött när jag kom hem. Bara nöjd och belåten.

Jag kunde inte låta bli att jämföra mig med förra sommarens tvåmilarundor då jag ansträngde mig för kung och fosterland och alltid kom hem utschasad, vrålhungrig och hur jag däckade som en klubbad säl efter att jag fått i mig näring.

Men det gjorde jag ju för att jag ville ha resultat. Nu så vill jag inte ha resultat. Eller, visst vill jag ha resultat. Men i det stora hela så vill jag bara röra på mig. Det känner jag starkare i år än tidigare gånger. Jag vill bara ha trevligt. Jag vill anstränga mig och äta gott. Det är det som är viktigt. Jag skiter i resultaten. De kommer att dyka upp ändå, med tiden.

När Karin ringde efter mitt tvåmila-pass så hade jag fortfarande massor av energi i kroppen.
"Vi drar på gymet!" deklarerade jag.
"Okej, ses där!!" svarade Karin blixtsnabbt.

Gud vad jag gillar mina tjejkompisar...


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback