Jag - en hamster

Jag kan inte låta bli att tycka att det ligger någon slags lyx i att hamstra mat.

Just nu innehåller min kyl och frys inte mindre än tio portioner hamstrad och hemlagad mat. Tio portioner! Det betyder att jag kan vara sjuk i fem dagar och ändå aldrig behöva gå och handla. Eller jag kan bli deprimerad eller ha ont någonstans eller bara vara allmänt omotiverad. Matlådorna ligger där i kylen och frysen som små presenter till mig. Härliga kärleksfulla presenter med bara färska råvaror och inga konstiga tillsatser eller E-nummer.

De små portionslådorna ligger där och säger till mig:
"Äh. Du kan ta igen dig. Det förtjänar du. Vad vill du ha? Köttfärs med massor av kryddor och lök, med quinoa? Eller ungsbakad lax med pesto? Eller dina plättar på äggvitor, havregryn, keso, banan och nötter?"

Det betyder också att jag kan kura ihop mig i sängen riktigt onödigt länge i helgen, om jag känner för det. Det är härligt välstadat hemma också. Kanske kan jag ligga och mysa med terven och med alla böcker och pockets som jag beställt från Bokia tidigare under veckan? Jag kommer att vara helt befriad från krav på matlagning en ordentlig stund nu och det känns skönt.

Troligen så pass skönt att kreativiteten vaknar och jag lagar någon
ytterligare maträtt i alldeles för stor mängd till helgen...


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet