Avdelningen underliga missförstånd

Ni som följt mig vet att jag jobbar inom socialförvaltningen. Ni vet också att det blev en rask flytt från exet. Eftersom jag inte har fast anställning så fick jag ganska snabbt göra en klassresa från vårt fina hus i de finare kvarteren till den enda hyresrätt som fanns att erbjuda, i det oroligare området där väldigt många av socialförvaltningens klienter bor.

Det är rätt så okej. Ibland blir jag störd på nätterna men det händer verkligen inte ofta. Jag har Kiara som alltid vaktar mig. Jag känner mig trygg i området och börjar trivas. Mina klienter hälsar alltid artigt men visar mig alltid respekt och pratar aldrig med mig på min fritid. En konstig katt-tant från Polen brukar peta in Aftonbladet i mitt brevfack om hon hittat något som hon tycker det är viktigt för mig att läsa. Det är riktigt gulligt.

Dagen upplevelse var dock tämligen bizarr. Jag tog en sen lunch och plötsligt står min kollega från socialförvaltningen utanför dörren till trapphuset. Med sig har kollegan en okänd kvinna som jag förmodar är från Kommunservice.
"Heej! Utbrister jag glatt och överraskat. Sedan skämtar jag ur mig ett 'Ska ni träffa mig?'" lite på skoj, sådär.

"Ja." säger den främmande kvinnan och ser allvarlig ut. Det är nu min kollega gör något lustigt. Hon blir förvirrad och tystnar.
"Du måste skämta!" säger jag till den främmande kvinnan.
"Nej, jag skämtar inte. Vi har en överrenskommelse om att vi ska träffas nu. Vi skulle vilja ta en titt på din lägenhet."
Min kollega fryser till is och blir knäpptyst med en förvirrad min.
"Ska jag vara med på något möte?!" frågar jag och tittar på min kollega.
"Jag vet inte!" svarar kollegan förvirrat.

Jag börjar vela med blicken.
"Du måste skämta." prövar jag igen med den främmande kvinnan.
"Nej, det gör jag inte. Är det okej att vi kommer in eller inte?!" svarar hon och sänker blicken och drar ned sina solglasögon så att vi får ögonkontakt. Hon ser allvarlig ut och irriterad ut. Då ringer plötsligt hennes mobil och hon går undan. Jag kände mig kränkt, förvirrad och tillplattad innan jag inser att det troligtvis inte är jag som missförstått situationen.

"Jag fattar ingenting. Jag går på jobbet nu. Förstår hon att jag är en kollega till dig och inte en klient?!"
"Jag vet inte!" svarar kollegan förvirrat.

När jag tågar iväg därifrån så hör jag hur kollegan säger "Det där var en kollega." till den främmande tanten.

Och sedan ser jag hur hon häftigt drar efter andan och tittar generat på mig.




.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet