Lädervård

 "Borde du inte åka och hälsa på någon?" frågade mamma oroligt, eftersom jag spenderar ganska mycket av min fritid ensam i min etta nu, och NEJ jag vill inte åka och hälsa på någon. Äntligen är jag piggare och orkar mer, det finns massor jag vill njuta av nu. 

Hemma.

Det finns massor jag vill njuta av hemma. 



Jag har gått på gymmet två dagar på raken och det har känts mycket bättre nu. Direkt efter gymet åkte jag till ICA och köpte hamburgare med tillbehör och sallad. Supergott. 


God efterrätt hade jag ju också, jag är så glad att jag äntligen kom för mig att avfrosta den igenfrostade frysen, tömma den, och fylla den med nyheter!


Jag tar ofta med mig min portabla högtalare och spelar musik i badrummet under tiden jag badar, läänge! Sedan gäller det att smörja in kroppen ordentligt efteråt så den inte blir torr, och fixa naglarna. Allt till härlig helgmusik. 







Jag har smörjt en hel del läder och det tog hela eftermiddagen och kvällen idag. Sadlarna blev så fina och fräscha, de kändes nästan som nya. 

Den rengöring som överraskade mig mest var dock sadelgjorden jag fick av Ebba, som skulle passa den engelska wintec-sadeln. Sadelgjorden var väldigt smutsig, jag har förvarat den i en hink i väntan på att orka ta itu med den. 





Jag lade den i blöt i hinken i någon timme med tvättmedel, och sedan sköljde jag ur hinken och upprepade proceduren en gång till. Jag hade även lagt det de smutsiga stigbyglarna i plast, som jag fick från Ebba också, mest för att de skulle trycka ned sadelgjorden och hindra den från att flyta upp till ytan. Men också i förhoppning av att de också skulle bli renare. 


Sadelgjorden och stigbyglarna blev som nya! Detta fina resultat hade jag inte alls väntat mig! Jag smörjde dem lite lätt med läderbalsam för att de inte skulle bli för torra, och då såg de fantastiska ut. 

Så allting blir bara bättre. En dag i taget, en järntablett åt gången... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet