Paddling

På söndagarna, då jag i vanliga fall brukar sitta uppkrupen bland kuddarna i sängen och blogga, har jag varit ute på kajakklubben och paddlat lite. Nästa söndag är det tävling i kajakpolo där, och jag tänker inte åka dit och behöva en massa hjälp av folk. Så personalen får en paus från mig. Men annars så försöker jag åka dit och plaska runt på söndagar. Jag får superbra hjälp av Bo och jag ska ta Paddelpasset. Paddelpasset är egentligen olika pass beroende på kompetens, och är som små utbildningar som man examineras i.  Jag ska börja med det vita paddelpasset. Då ska jag uppvisa något slags sunt förnuft och kunna hantera kajaken utan att varken tappa den, repa den, eller plaska runt i totalt fel riktning. Eller göra andra förbannade. Fri tolkning från min sida här men ni kan googla om ni vill veta detaljerna. 



Jag är hittills mycket nöjd över att jag börjat med paddling. Jag hade ju i början tänkt köpa en egen kajak men den skulle troligen inte användas så mycket om jag inte kunde grunderna. Sedan så finns det ju olika typer av kajaker och jag får ju prova olika och lära mig vilken typ av kajak som passar mig bäst också.


I söndags fick jag låna en kajak som var lite mer av havskajaksmodell och paddlade runt med den en vända. Jag kör bara på och paddlar runt tills jag blir less. Det tar ungefär en halvtimme till 40 minuter. Sedan insåg jag att jag fått blåsor på händerna ("Det där var bra blåsor, då betyder det att du hållit i paddeln rätt"), åt glass och körde hem. Enkelt och prestigelöst. En humörhöjare!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback