Taggad på uteritt!

På torsdagen så pratade jag och Linn ihop oss om att rida på uteritt och jag taggade som sjutton. Jag började peppa upp mig redan på kontoret innan jag gått hem för dagen. Jag vill verkligen, verkligen börja galoppera mer med Galishimo ute. Galishimo vill verkligen, verkligen INTE galoppera ute för han hinner inte titta klart på saker då. Han har handbromsen i och stirrar ängsligt omkring sig. Men man kan galoppera ändå. Övertygade jag honom om.

Linn red efter oss och peppade oss och när jag väl fick till en vinglig galopp så hörde jag Linn skrika
"HEJJA! SNYGGT!" efter oss och då var det bara att kämpa lite till. Jag fick ihop tillräckligt med material för att göra en liten uterittsfilm också. Vi avslutade med lite galopp på ridbanan för att jag skulle kräma ur Galishimo lite extra, i hopp om att han skulle bli trött.


Efter vi varit ute och ridit hela kvällen, i nästan två timmar, plus galoppträning på ridbanan, så hade jag hoppats att Galishimo skulle vara trött och lugn av att återvända till hagen. Galishimo var inte trött och lugn. Han var pigg som sjutton. Som ett självladdande batteri. Ju mer man rider ju piggare blir han...

Jag tycker att vi verkligen fått en särskild kontakt genom åren. Som ni ser så är han jättetaggad på att få springa ut på grönbetet men lyssnar på mig och kommer när jag ropar. Sedan så väntar han spänt på att få signalen att få bränna iväg och då drar han iväg som en galopphäst från en startbox när jag säger "Stick då!"...  Vi har våra rutiner och förstår varandra ganska bra.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback