Ett avslutat kapitel - lånet

År 2013 separerade jag från min sambo och fick inte den bästa ekonomin. Dubbla hyror, dubbla stallhyror, skadad häst, och väldigt få möbler gjorde att jag hamnade i en väldigt knivig sits. Då ryckte givetvis min mamma in. Älskade, älskade, mamma. Jag fick pengar på mitt konto bara någon timme efter att jag ringt till henne och gråtit över att jag inte klarar av det här längre. Jag hade gråtande satt ut Galishimo på blocket och hästnet för endast 20.000 kronor men ingen var intresserad av att köpa honom. Ingen.  Vilket så här i efterhand var en jäkla tur...



Pengarna var en gåva och hon kallade det för ett "förskott på arvet" men innerst inne kändes det så fel. Jag var 32 år och hade bett om pengar av min mamma för att klara mig, och hon är ju inte rikast i världen heller. Hon har aldrig bett om ett öre tillbaka och hon sa hela tiden att det var självklart att hon skulle hjälpa till, men någonstans ville jag verkligen att hon skulle få tillbaka allt hon lagt ut åt mig. Så jag kämpade på och fick ordning på ekonomin. 

18 månader efter gåvan från henne så hade jag så stabil ekonomi att jag kunde börja betala tillbaka pengarna, och sedan har det tickat tillbaka pengar till mammas konto. Jag satte en fast summa på autogiro varje månad. Nu har hon fått tillbaka varje krona, plus 600 kronor i ränta, och jag kan avsluta avbetalningen.

Äntligen! Jag är så stolt och nöjd över att jag gjort rätt för mig och återbetalat allt. Inga ursäkter! Nästa gång min mamma kommer så bjuder jag ut henne på en riktigt god middag och så firar vi att min dåliga ekonomi år 2013 nu är ett avslutat kapitel. Äntligen!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback