Uteritt på en torsdag



Jag är otroligt glad över mitt arbete som kommunalanställd och min arbetsgivare. Jag har ett trevligt arbetslag och även friheten att fördela min arbetstid väldigt flexibelt. I torsdags arbetade jag ett par timmar, flexade ut, och for på en två timmars uteritt med Anna och Pride! Sedan kunde jag jobba kväll hemma med ett stort leende på läpparna.

Galishimo var ju en riktig kaka i torsdags. Jag har inte vant mig vid att rida ut med honom ännu och kan tycka det är lite nervöst. Järnvägen var delvis framtinad med fläckar av trä och is. Vi skulle över broar och över små stigar över vattendrag. Jag höll andan flera gångar och kände mig skeptisk. Galishimo gick dock först största delen av ritten och tog sig an alla utmaningar med öronen framåt. Ibland blir han tveksam, exempelvis nu när järnvägsövergångarna delvis tinat fram, men då räcker det med att han får stå och titta i 10-20 sekunder och sedan behöver man bara skicka honom framåt så går han försiktigt över. Han går faktiskt alltid först i läskiga passager och det är aldrig bråk.
"Nu kan du ju börja känna dig trygg med honom för han är ju verkligen en klippa!" sa Anna och jag kände mig stolt. Sedan är det väl inte så konstigt att jag är lite nervös ibland för jag började ju inte rida själv ut med honom på allvar, förrän för två månader sedan. Innan dess gick jag ju oftast bredvid honom eller ledde honom för hand när vi var ute.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet