Hur man upptäcker en norm!

Tänker ni er att ingen under 2000-talet egentligen har fördomar om hur det är att leva som barnfri i dagens samhälle? Nej, det kanske ni inte gör, det är ju ett öppet klimat nu för tiden. Man tillåter gay-äktenskap och man får byta kön och man får till och med gå in på "hen"-toaletter som ska vara könsneutrala. Så allt är öppet och fördomsfritt. Att inte ha barn är ju inget som folk reflekterar över. Tror ni.

Jag fick den här bilden på mitt facebookflöde idag. En söt och upplyftande text. Jag har inget emot den. Jag tycker det är sött att föräldrar delar med sig av den.


Men för skojs skull så redigerade jag om den. Så barnen byttes ut mot vald barnfrihet. Och då blev texten direkt lite jobbigare. Inget som jag glatt skulle våga dela med mig på facebook, om man säger så.


Det är så man upptäcker en norm. Man känner hur det känns i magen när man föreställer sig att man bryter mot den. På ytan är det helt okej att jag inte har barn. Men man behöver inte skrapa djupt på ytan innan ett litet obehag kryper sig på!

Förresten så föddes det ju en liten pojke in i kungafamiljen igår. När prins Daniel meddelade att det var en pojke så bröt reportrarna ut i hejarop. "Ja!" skrek de. Som om det spelade någon roll... de kunde väl ha skrikit lika glatt när han berättade att barnet vägde 3655 gram...?! :) All lycka till dom, i alla fall!

.

.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet