Kaninsnäll!

Nu är det slaskigt och snön är lös och glider undan så hästarna får inte grepp när de springer. Så jag och Galishimo har skrittat med Anna en timme igår, och en timme idag. I december var Galishimo så taggad när man skulle hoppa upp på stallplanen, att någon fick hålla fast honom så han inte skulle trampa runt så mycket (inga problem på ridbanan, dock). Idag så behöver jag bara gå till pallen så ställer han sig rätt själv, och just idag var pallen nära ett stuprör som det skvittrade massor av vatten ur. Han stirrade på vattenskvalpet och verkade fundera men stod jättesnällt i blåsten så jag kunde sitta upp på lösa tyglar.

Jag och Anna fick även med oss Anita och Katta idag. En liten karavan på fyra hästar som inte hade bråttom någonstans i en timme. Vädret var soligt men med ordentliga stormbyar både igår och idag, men det har fungerat utmärkt med Galishimo. Det rasslar i buskar och träd och det blir krusade vågor i de överfyllda diket. Marken ser annorlunda ut och stenar har tinat fram, så Galishimo är lite mer tittig, men han har varit kanonsnäll. "Kaninsnäll" råkade jag skriva. Det kanske var ett bättre ord än kanonsnäll, nu när jag tänker efter.

Galishimo var kaninsnäll!

Dessutom går det strålande att rida ut med Anna, vi har ju ridit ut en hel del tillsammans sedan januari. Det fungerar alltid bra när vi rider ut tillsammans. Hon har ju ett fullblod hon med, av den större engelska sorten, och precis som Galishimo blir han ju inte heller särskilt trött. Fullblod är ju oftast både uthålligare och snabbare än andra hästar. Så vi har ju börjat dagdrömma om lite längre ritter. Vi planerar rundor och tittar på kartor och funderar på vad vi kan göra när vädret blivit bättre.


Det går bra nu!

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet