Ett litet hälsoryck



Efter att ha deppat ihop lite över singellivet och tröstat mig med cheescake, så har jag nu gjort ett litet hälsoryck. Jag har slutat upp med sötsaker sedan första mars. Jag slet mig med stor vånda från min cheescake. Vilken ljuv förälskelse det var att rådda ihop en cheescake på helgerna och mumsa på den själv så den räckte hela veckan. Men det är slut nu. Vi är inte bra för varandra, jag och kakan.

Jag har längtat till gymmet men ekonomin har gjort sig påmind. Jag försöker ju att spara pengar och till våren så kommer jag ju ändå att röra på mig mer utomhus. Så jag försöker klara mig utan fina gym-maskiner och bastu med avslappningsmusik. Jag har frustat mig genom två rundor lunkandes och löpandes på morgonen nu innan jag går till arbetet. Den första turen skedde i måndags under snöstorm och blåst och inte en själ var ute. I morse var det åtminstone inte snöstorm.

Nu har jag dessutom hittat ett av stadens berömda utegym i skogen, bara två kilometer från mitt hem, så jag har även avbrutit löplunkandet för att borsta av snön från en maskin, lyft en stock, och oroat mig över våta fläckar på kläderna. I snön och mörkret. Jag drar vissa associationer till Rocky i 80-talsfilmerna som hårdtränar ute i den alpinska vintern. Men han gör det på ett coolt sätt och jag är lite smågrinig och omusklad, och mina insatser är lama i jämförelse.

Men det är bättre att vara grinig i snöstormen och jobba fram lite puls, än att vara lycklig med en cheescake i sängen. Eller.. hur var det nu...

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback