Budget är kanske inte roligt, men nödvändigt


Den här helgen har jag varit mycket för mig själv. Jag har inte varit så aktiv i sociala medier och har även tränat ensam med Galishimo. Jag passade på att följa Anette till dressyrträningen för "min" tränare (jag saknar ju transport för att åka) och jag passade även på att "övningsköra" med Anettes hästtransport. Annars har jag mest myst runt och börjat på en ny bok.

Jag har också tittat på min ekonomi ordentligt, gått igenom alla kostnader jag har och har försökt att lägga upp en månadsbudget. Jag har tittat på vart pengarna läckt ut det senaste halvåret och kan konstatera att de största hålen ligger på gåvor, oväntade 'olyckor' och större boendeinköp. Jag har skänkt bort lite för mycket pengar det senaste halvåret och det är det slut med. Olyckor med bilreparation och hästreparation har jag inte kunnat påverka så mycket, och så har jag haft lite större inköp som cykeln och grejer till min etta för att göra det mysigare hemma när jag blivit singel igen. Jag har bland annat bytt ut handdukar, tvättkorg, sängkläder, duschdraperi och så vidare. Kanske inte det smartaste greppet ekonomiskt sett men det hjälpte mig verkligen att trivas i ettan när jag blev ensam igen.

Så nu har jag gjort en livsbudget som påminner om bilden här nedan. Nej, mamma, jag har inte skurit ned ett öre på maten. Ja, mamma, jag vet att det är viktigt att jag äter bra! ;)



Sedan får jag ju en "vinterbudget" och en "sommarbudget" som ser ganska annorlunda ut eftersom Galishimos sommarbete är billigare än den vinterservice han får, och jag kommer att börja cykla till jobbet under sommaren och behöver då inte heller betala lika mycket för bensin garagekostnaden på arbetet.

Om man räknar bort Galishimos olycka med transporten i höstas (eller transportens olycka med Galishimo) så har Galishimo kostat 2800 kronor i månaden, inklusive mat, försäkring, ett täcke, ordentliga transportskydd för framtiden, och tre hovslagarbesök. Det kan vara bra att bära med sig inför nästa vinterbudget. Han är värd varenda slant!


Kortfattat så kommer pengarna att växa väldigt bra om jag slutar ge bort pengar, inte köper fler prylar till min etta, och inte råkar ut för fler oväntade större utgifter. Det kommer att bli bra!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet