Efterskalv


Så drabbades jag av en liten jordbävning. En känslomässig jordbävning. Fast bara ett litet efterskalv.  Jag har ju alltid gått min egen väg, men jag hade ju en följeslagare, från att jag fyllde 20 år. Jag hade aldrig kunnat vandra runt åren på vikariat genom Sverige utan henne. Hon var min lilla familjemedlem och vi hade vår egen pakt, i 14 år. När jag bråkade med någon man, så var det hon som följde med mig i bilen när jag rivstartade därifrån. Alla gånger jag fastnat i grubblerier, men som hon ruckat mig ut ur, genom att stolt visa upp Dagens Pinne.


Men hon åldrades så mycket snabbare än mig. När hon försvann så kändes det lite som att tappa fotfästet. Nu är det ingen som behöver mig längre. Och jag får nästan lite panik när åren börjar dra isär oss ytterligare. När hon blir ett vagare minne. När man allt mer sällan stöter på hundhår i något skrymsle i bilen. När man allt mer sällan stöter på hundattiraljer i förrådet. När filtret i torktumlaren är helt rent från hår, gång efter gång. När det är tänkt att man inte ska klamra sig fast vid minnen av sin döda hund längre.

Men hon var ju bara min. 
Och det var ju bara vi...


Kommentarer

  1. Finaste finaste du o terven! Som jag grät när du berättade att det var slut nu... De är en så fantastisk del av livet, de små lurviga fyrtassingarna. De är en del av en själv. <3
    /Fru Direktör

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet