Fem månader utan kaffe och tein

Jag har ju varit utan kaffe och tein sedan den 1 oktober 2015 och trots en tuff start med huvudvärk, jämmer och elände så lyckades jag pressa mig igenom de två veckor av förtvivlan som följde. Jag är ju inte fullständigt nitisk. Choklad innehåller exempelvis små mängder koffein, och det kan även andra produkter göra. Men de stora bitarna har jag klarat mig undan. Det har varit Kaffe, Te med tein, och Coca Cola.

Om man säger att mitt eurika-moment år 2014 var vikten av magnesium, så var år 2015 mitt eurika-moment där jag insåg fördelarna av att vara koffeinfri.


Ända sedan jag slutade med kaffe har jag haft allt mer svårt med att hålla mig vaken. Vilket känns som det lyxigaste problem man kan ha, efter ca åtta år med svårigheter att gå och lägga sig i tid. Jag försöker tvinga mig att vara vaken till åtminstone kl. 20.30 och försöker slå på någon intressant dokumentär, men kommer ofta på mig själv med "att bara blunda en stund" och slumra till lite tidigare än så. Sedan vaknar jag ju okristligt tidigt före klockan fem och är utvilad långt innan väckarklockan ringer. Fördelarna med att somna tidigt och vakna utvilad varje morgon har varit uppenbara. Jag orkar mer, jag tål mer stress och jag fattar bättre beslut.

Ibland har jag spekulerat i om det även påverkat ridningen, eftersom jag blivit betydligt lugnare med Galishimo den sista tiden. Men skillnaden blev i och för sig störst när jag blev singel och fick mer tid för mental återhämtning och vila. Sedan har ju Galishimo tveklöst blivit mycket trevligare och stabilare att rida! Men samtidigt så verkar det som att vissa personer helt enkelt klarar av att leva i sus och dus och vackert flyga som fjärilar mellan jobb, fritid och familj. Den fjärilen är inte jag. Jag är mer av en luddig larv. Det är ett jäkla meck att ta sig från det ena till det andra.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet