Där fick jag!


Tuva hade sportlov och hade både tid och lust att rida Galishimo över små kryss igen. Jag tog en paus från arbetet för att bevittna föreställningen. Jag hade någon slags förväntan att sprattlet skulle likna sprattlet från i helgen. Men där fick jag faktiskt ifrågasätta mina fördomar om min häst.



Galishimo startade med lite maktkamp då han "låtsasstegrade" och "låtsasbockade" för att förklara hur kränkt han är. När han låtsasstegrar så stegrar han ungefär 10 centimeter ovan mark och när han låtsasbockar så gör han ett lika litet jämfotahopp från stillastående, och så försöker han se så rasande ut han bara kan, vilket inte blir särskilt skräckinjagande eftersom han är tämligen söt. Men Tuva ignorerade dessa tomma hot och drev på honom tills han fick ge sig. Sedan verkade han tycka det var roligt och gjorde flera tjusiga språng som såg ut precis som normala hästar ser ut. Han landade till och med med framfötterna och allt! Hoppen varvades med en och annan oväntad tvärnit där Tuva satt som klistrad i sadeln. Mycket imponerande!


Jag fick lite inspiration att prova själv så småningom också. Nu när han är så duktig! Få se om jag väntar till våren och bra underlag, eller om jag tar det tidigare!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback