Historien om det lilla krysset 2015

Det blir flera summeringar i år. Jag tränade ju Galishimo att hoppa över ett litet kryss detta år. Det brukar de flesta hästar genomföra utan svårigheter. Men inte Galishimo. Han var livrädd.

Jag började i januari med att träna honom att göra det på lina, och han var orolig över krysset och hade svårt att bedöma avståndet. Han behövde mycket pepp och stöd att ta sig över.


Men vi fortsatte någon gång i veckan och han tyckte det var jättesvårt att komma på rätt avstånd. Man såg verkligen hur han försökte och kunde springa mot hindret i full fart, för att sedan tvärnita. Det var ju så högt!

Men oftare och oftare så kom han rätt!



Efter ett tag började jag hoppa uppsuttet, men det var också knepigt. I början kunde det gå så här...




... och då tappade han självförtroendet och ville inte vara med längre. Så då fick man backa bandet och träna lite från marken igen. Han fick träna på att skritta över krysset och att ha det under magen utan att försöka springa ifrån det. Det var Per som jobbade mest med att lära honom gå försiktigt över krysset, och det är jag väldigt tacksam över!


Sedan började jag hoppa lite försiktigt igen! Då gick det lite bättre! Jag tog det mest i trav.


Sedan så tog jag in Elin att hjälpa mig lite, framför allt med att ta hindret i galopp! Och det skötte Elin riktigt bra!




Tyvärr så skadade sig Galishimo när jag skulle låta honom ta krysset på vanlig lina igen. Han blev rädd och slängde sig åt sidan och skrapade upp flera decimeter av insidan på sitt ben, och började blöda. Då avbröt jag träningen och har väntat på att skrapsåret ska läka ordentligt. Sedan fokuserade jag på dressyr och att kunna rida ut med honom i naturen i stället. Nu har jag även köpt benskydd så olyckan inte ska hända igen. Men det gick hyfsat bra på slutet. Denna video var den sista som jag filmade från hans träning. Det är Elin som rider!



Jag hoppas att Galishimo blir bekvämare med kryssen år 2016 och att "gymnastikhoppning" kan bli ett lugnt och regelbundet inslag i hans vardag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet