Cavalettin 2015

Jag försökte summera träningen med Galishimo över 2015 och insåg att det faktiskt är så mycket jag vill summera, att jag inte får ihop det på ett enda inlägg. Ta bara cavalettibommarna som exempel!




Under början på år 2015 tyckte han att det var jättesvårt med cavalettin och hade svårt att förstå poängen. Han stressade mest upp sig och försökte springa ifrån dem. 



Vi tränade regelbundet med cavalettin under hela våren, och till slut började han förstå att han kunde ta dem i en lugn trav om han bara lyfte lite extra på benen.


Sedan började jag träna honom att ta cavalettin under tiden som jag satt i sadeln. Han var tveksam från början,men det gick bara bättre och bättre. Det var en skön övning för oss att träna upp självförtroendet med.



Och under sommaren så kunde vi även höja upp cavalletin tio centimeter ovan mark så han fick lyfta på fötterna ordentligt. Det var inga som helst problem! (Elin rider på bilden)



Cavaletti kan man ju förändra. Man kan göra hur långa bomserier som helst, man kan göra svängda cavaletti och även bomserier i galopp. Så det är bara mitt engagemang som avgör hur avancerade serier vi vill göra. Men det är otroligt roligt att han accepterar cavalettin nu så vi har en bra grund att stå på!

Största lärdomen med cavalettin 2015: Benskydd. Det är skitviktigt med benskydd när man tränar cavaletti. Han skadade sig illa på sensommaren då han skrapade upp insidan av sitt ena bakben när han kom fel på en serie, och det tog veckor innan det läkte helt. Nu har han fina skydd som han alltid ska ha när han tränar cavaletti! 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet