Nu kan vi serpentiner!

Jag är jättenöjd över dagens ridning. Inga cirklar blev ovaler och vi kan nu trava i serpentiner. "Serpentiner" är ungefär som slalom fast utan slalompinnar. Och utan skidor. Och med en häst i stället. Bara för att göra livet extra krångligt...

Man byter i alla fall håll omväxlande åt höger och vänster när man gör serpentiner, så det blir stora svängar med en svängradie på ca tio meter. Det brukar de flesta hästar klara väldigt bra, och de brukar vara mjuka och böja sig omväxlande åt höger och åt vänster. Galishimo brukar bli väldigt spänd och undra vart fan vi är på väg. Men det blev han inte nu. Han travade på så lydigt och fint i stooora jämna serpentiner. Så härligt och mysigt när han glatt travar på sådär mjukt och följsamt. Som en riktig "tant-häst", en häst som tanter kan rida.

Sedan red vi ut över fältet och jag missade totalt att tåget kom. Och kom gjorde det. Med tuta och snö. Har aldrig hört tåget signalera, men det gjorde det minsann idag, för att tåget gillar att skrämma så lurviga unghästar. Vi var rätt så långt i från det när de dånade förbi men tillräckligt nära för att Galishimo skulle få myror i byxorna och galoppera iväg med mig på ryggen. Jag styrde honom i galoppen till närmaste hage där hans hästkompis Corso stod och tittade på oss. Corso hummade lugnande till Galishimo så näsbborrarna fladdrade på honom. "Allt är i sin ordning" sa han. Galishimo slappnade av direkt han hörde hummandet. Sedan kunde vi rida som vanligt, igen.

Tur att man får hjälp av både folk och fä... 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet