Hästen 0 Katarina 1

Jag försökte rida ned Galishimo mot fältet. Han blev nervös då en ny häst i en hage galopperade runt och gnäggade ur sig sin förtvivlan över att vara ny i en främmande hage. Jag fick hjälp av en kompis som ledde oss ut på fältet. Sedan blev han i gasen. Varje gång den andra hästen gnäggade och galopperade fick han myror i byxorna. Han försökte vända hem flera gånger. Det fick han inte. Då provade han att faktiskt att bocka av mig. Vilket kanske är friskt att unghästar försöker någon gång. Då introducerade jag en ny liten lek. Leken heter
"Gå i en pytteliten cirkel med huvudet vid bogen och lär dig veta hut." så hette leken. Han gick tveksamt i en liten cirkel som nästan vek honom på mitten. När han slappnade av så längde jag på tygeln.

Då bockade hästjäveln igen och försökte springa hem.

Då blev det samma lek igen.
"Gå i en jätte-pytte-liten cirkel med näsan mot bogen och lär dig veta hut."

Sedan slutade han bocka. Då började han med sitt guldkort som fungerade så bra senast. Att springa baklänges. Detta resulterade i en ny variant av en lek som hette
"Spring baklänges i en jätte-pytte-liten cirkel med näsan mot bogen och lär dig veta hut."

Sedan gav han faktiskt upp. Han gav upp! Hästen: 0 p. Katarina 1 p. Jag fortsatte rida och tyckte att det kändes helt okej!

Och själv så kände jag hur känslan började växa i kroppen. Självförtroendet. Den där varma magkänslan man hade när man var yngre, den där tiden när man red förut. Jag hade mer energi än vanligt efter detta. Jag tog en lång promenad ut med terven i skogen. Jag var ute i två timmar, jag njöt av vädret. Och livet.



Man kanske skulle plocka fram skidorna också.. ta fram det bästa ur februari...

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet