Min mamma


Min mamma är här i helgen. När mamma är hemma hos mig så händer det underliga saker. Plötsligt är diskhon ren från disk. Golvet blir plötsligt skinande rent under tiden jag går på toaletten. Hunden är plötsligt rastad trots att det var minst åtta timmar sedan jag sist var ute med henne. Mina matvaror blir plötsligt betalda när jag vänder ryggen till för att leta efter kortet.
.
Det absolut märkligaste av allt är ju att min gamla lägenhet äntligen är utstädad. Jag blev lite rörd när min lilla mamma kom gåendes ut ur min urstädade gamla lägenhet, med en liten skurmopp och en röd liten hink som hon just tömt. Hon var tyst och hade en oberörd min som om urstädningen inte var märkvärdigare än att gå ut med soporna. Andaktigt låste jag dörren och visste att det var sista gången jag skulle kliva in i den lägenhet som jag ofrivilligt flyttat till efter separationen förra året.


Hon är så snabb min mamma. Och hon orkar galet mycket.


Jag berättade för henne hur viktig min träning var för mig just nu och hon drog med glädje på sig cykelhjälmen för att följa mig när jag joggade. Hon har aldrig gjort det förut och hon tyckte det var roligt att se mig jobba på. Vi cyklade tre mil tillsammans och hon kämpade på som en liten arbetshäst när vi cyklade till Öregrund, och hon begär inte så mycket mer än en kopp kaffe och en chokladboll som lön för mödan. Hon har även stått med ett stadigt grepp om dammsugaren redo att röja upp efter mig när jag utforskat min slagborr och lyckats hänga upp lite mer saker på väggarna.


Det är min mamma, det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback