Snart ännu mera triathlet

Sent på sommarkvällen drog jag ut ensam på Öregrundsrundan. Sommarvädret var varmt och det var i princip vindstilla. Solen började gå nedåt och jag pinnade på som en dåre. Ensam. Det var en mäktig upplevelse då jag äntligen fick utlopp för min egen vilda fantasi.

Jag tyckte jag hade samma stil och finess och råstyrka som Lance Armstrong. Jag insåg att jag var ett cykelgeni som snart kommer att blomma ut till något storartat. Jag hade inte heller någon cykeldator som skulle slå mig med en tegelsten av verklighet och skvallra om att det gick långsamt.

Ingen förankring till verkligheten kunde hindra mig denna kväll och jag var snabb, snabb, snabb! Upprymt stod jag i sadeln och klättrade i varje uppförsbacke, trampade ursinnigt utför, och kröp ihop till en liten skalbagge i raktsträckorna och jag tog mig igenom varje tramp.

Så på ett sätt så hade jag relativt omogna tankegångar. Ska man omformulera sig så lekte jag. På ett sätt som ett barn. Och den här gången var det riktigt roligt.

Hemma väntade ett välstädat hem! Jag tände lampor och levande ljus. Jag kröp ihop i min fina soffa och slog igång TV:n. Jag fixade en proteindrink och satte igång datorn för att registrera min träning. Kiara låg och myste på vardagsrumsmattan. Jag eftermyste i lampskenet när jag såg att träningsrutinerna varit riktigt stabila de senaste tio dagarna, och jag tänkte att snart blir jag ännu mera triathlet. Vänta ni bara.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback