TW: Sur var det, ja!

 


Nu kommer en selfie igen eftersom det är roligare med selfies när jag blivit av med lite vikt. Låt er dock inte förvirras av min glada uppsyn för jag var rejält sur under själva ridningen, för Ares ignorerade vänster skänkel och tyckte inte att apan på ryggen hade något att säga till om. Han ville inte följa fyrkantsspåret utan föll rejält inåt. Och han KAN följa fyrkantsspåret. Jag vet att han kan. Apan på ryggen hade no time for bullshit och har aldrig varit så vredgad och orädd i sadeln när vi dustade om han ska flytta sig för vänstersidan eller inte. För han KAN även flytta sig för vänster skänkel. 

Det var dessutom 25 plusgrader ute och jag hade jacka. Dum som jag var. Jag missade memot om rekordvärmen här i september. 

En BRA och duktig ryttare hade löst detta ridproblem på något annat, mer pedagogiskt sätt, men jag tryckte på rejält med vänster skänkel och gav mig inte. Lagom tills jag var dyblöt i svett och nästan svimfärdig (kaloriunderskott, som sagt) så kom han på, som av en händelse, att jag tydligen bara ville trycka ut honom mot fyrkantsspåret. 

"Jasså var det bara deeet du ville?!" såg han oskyldigt ut att säga och gjorde fyra fina flyttningar ut mot spåret. Då satt jag genast av och lättade sadelgjorden på honom. Och gick in. Blöt i svett.  

Men ändå lite nöjd. Det är bättre att ha lite jävlar-anamma än att känna sig rädd. Jag är glad att jag mentalt är där. Så jag inte tappar energi, undrar vad som är fel på mig, ger upp, och inte hjälper Ares att förstå vad jag vill. Han är en ju stadig grabb. Min stadiga grabb. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet