Ännu mera lastträning!


I morse åkte vi till stallet för att förbereda en liten tur med Ares till ridhuset, ca 17 km bort. Vi tog min nya (begagnade) BMW och fäste den i transporten, jag provkörde den lite, och tyckte det kändes superbra! När vi väl hämtade Ares så kom han glatt fram till oss i en rask skritt… och blott tre skor. Jag drog en uppgiven suck och vi tog in honom i stallet, med lite sänkta axlar. Planerna ändrades om; vi pysslade om Ares och lät honom skippa ridhuset, men lite lastträning tänkte vi nog inte är någon fara! 

Jag kom på att jag ville se om jag kunde lasta honom själv. Då måste han gå in ensam i transporten och inte backa ut när jag står vid rumpan på honom för att stänga bakbommen. Han  blev lite förvirrad i början men förstod väldigt snabbt vad jag ville. Jag vände mig mot Jonatan, log, och lyfte armarna i en glad seger-gest när jag insåg hur lätt det gick. 

Det är så mycket som blivit roligare nu. Jag läste förra årets blogginlägg om lastträningen med Ares, då jag var både trött, stressad, rädd och orolig. Jag var rädd att misslyckas och jag hade tappat självförtroendet, det var jobbigt att byta stall flera gånger också. Nu tycker jag att det är roligt och njuter av framstegen, ja jag njuter av självaste Ares, och hur kul det är att träna på saker med honom. Det är jättekul att Jonatan är med, och jag känner verkligen att han ser och lyfter mina bästa sidor.  


Hur reagerade Super-Sessan på sin lastträning då? Ja hon reagerade inte alls. Hon klev in hela vägen in direkt och hängde med halsen över bommen som en nonchalant tonåring och såg glatt ut att säga: ”Tja! Vad gör du? Har du godis åt mig?!” 

Så jag vet inte ens om man ens kan kalla det för transportträning om hästen inte bryr sig om att hon är i en transport, alls! Jag har aldrig träffat en så cool unghäst, man känner sig trygg och lugn med henne i nästan alla lägen. 

Ares har alltid varit fin han med, men han kräver ett samspel, han behöver att jag ska vara närvarande med honom, och agera rätt. Det är ju även det som fått mig att växa; att jag märker att det jag gör spelar roll för honom.  

 Sessan, å andra sidan, hade nog i princip gått in ensam i transporten om vi hade kopplat loss henne och struntat i henne. Hon fattar sina egna beslut, och de verkar vara kloka, orädda beslut!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet