Den perfekta lastningen

 

Ares har fortfarande inte skor på alla hovar ännu så i söndags lasttränade jag honom igen. Hovslagaren måste ju få ha helg, och Ares är inte halt.

Och nu gjorde Ares inget annat än genomförde den perfekta lastningen. Han gick helt lugnt in själv, hela vägen, och väntade på att jag skulle fästa bommen bakom honom! Två gånger. Jag behövde aldrig putta fram honom en enda gång. Det känns som en otrolig lättnad, och jag har verkligen längtat efter detta. Självklart så kan det fortsätta gå upp och ned med lastningen och han kan säkert krångla någon halv minut här och där, han är ju en unghäst, men efter gårdagens träning så känns det som att allt ramlat på plats! 


Jag är så otroligt nöjd med vart vi befinner oss i träningen just nu, och kan inte önska mig mer. Jag ska försöka ta det lite lugnare med honom nu under vinterhalvåret men ändå hålla igång honom. Kanske tömköra lite mer bettlöst och sådant, vi får se vart vi landar. Men magkänslan är helt otrolig och jag är så glad och stolt över att han gör allt så bra, trots att han bara är fyra år. 


Han var helt obrydd över att möta Faxen i vagn också. Det är inte så konstigt med travhästar ändå. Jag tror nog att jag vågar möta en lugn travhäst uppsuttet också, utan problem! 

Sessan gick förresten in i transporten lika lätt som Ares gör nu, efter två års träning. Just nu skyller vi på att hon förmodligen inte vet bättre. Förmodligen skulle hon gå in i transporten om vi släppte henne lös. Hon vet vart maten finns... vad ska det bli av den tjejen?! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet