Ares träning och Jonatan satt upp!

Idag kom Ares ihåg vad tryck för vänster skänkel betydde, både i skritt och trav. Som om det aldrig har varit en fråga vi ens diskuterat. Jag hade det lite på känn, att han insåg var gårdagens dust handlade om, och att ridpasset blir kort och lätt om han följer med. 



Vi snurrade i båda varven och han tuffade snällt och ledigt på. 


”Vad snällt och fint han går! Vilken häst du har!” utbrast Madelene och jag kunde inte låta bli att lite kort dra gårdagens dust. Ares ÄR jättefin men jag måste absolut jobba för det! 

Sedan gick jag och Jonatan till skogs och Jonatan red lite! Han tyckte Ares kändes trevlig, mer lyhörd än ridskolehästarna, men han förstod precis det jag berättat om att sadeln lätt hamnar ur sitt läge. Ares har inte tillräckligt stor manke ännu. Men det kommer! 



Jag är milt uttryckt överlycklig över att jag fortsätter känna mig bara tryggare och tryggare i sadeln. Förut har Ares blivit ofokuserad när andra hästar kommit in på ridbanan, det är inte så kul att känna hur stor och stark han förut blivit när man sitter på honom, men nu bryr han sig inte särskilt mycket. 

Det har helt enkelt varit en toppendag. Allt jag kämpar för faller på plats, en pusselbit i taget. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet