Det löser sig

 
I helgen så städade jag ur det lilla huset jag bott i under tiden som jag letade en etta i stan. Det kändes lite tråkigt att säga hej då till huset men det blir billigare med ettan. Jag har börjat prata med exet om bodelning nu när känslorna lagt sig lite för oss. Det ser ut som att jag kan få bra hjälp med att införskaffa möbler hem till mig. Så det är hoppfullt.

Jag tror inte jag sovit åtta timmar på en natt sedan sex veckor. Har ständigt känt mig lite uppskruvad och har haft svårt att få ro i kroppen. Vilken resa jag gjort denna vår... Flytta. Bo tillfälligt på olika ställen. Fixa banklån, åka på budgivningar och förlora gång efter gång, få ångest över bostadsmarknaden, sörja relationen. Sörja sambon och att vi inte fick ihop det, hur mycket jag än försökte.

Sedan har jag stått här, mitt i livet, halvrisig, utmattad och osäker på framtiden. Det finns inget så jobbigt som att vara osäker på framtiden. Kommer jag att bli ensam? Kommer jag att må dåligt? När kan jag sova som vanligt igen? Kommer jag att orka lita på någon igen? Kommer jag att orka krama någon igen? Vänta på någon igen? Vara öppen för någon igen? Planera framtiden med någon igen?
.

Så blir jag, mitt i allt, uppletad och uppraggad med helikopter. Det är nästan lite taskigt.

Hur blir man inte svag för piloten, liksom? Det går ju inte att INTE bli svag för piloten.
 
"Alltså, du plockar ju mig i ett ganska lättraggat läge." sa jag senast jag klev in i helikoptern, den gången han plockade upp mig utanför mitt hem.
"Lättraggad?! Det är väl det sista du är?! Vet du hur mycket det här kostar?!" skrattade han.
 
 

 

Men det är kanske inte så illa.

Det kanske blir bra ändå.

Sakta kryper sig lugnet på igen, och i natt så sov jag faktiskt riktigt gott.

Livet löser sig.

Det är förändring.

 
.
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback