Springing in the rain

Jag hälsade på Helikopterkillen och tog mig en kort löptur i det lokala elljusspåret hos honom. Så skönt. Det regnade lite ute och var dimmigt men det var verkligen skönt. Kroppen känns stabil och löptekniken känns helt okej. Jag njuter av varje steg. Man tror att det automatiskt blir kallt, om man springer i regn, men det är inte nödvändigtvis så. Ett bra och kort tempo blir man inte nedkyld av.

Men mjölksyretröskeln är en helt annan femma. Jag börjar snabbt flåsa och måste gå emellanåt. Men det spelar inte så stor roll om jag ändå springer värdigt, mellan flås-attackerna. Mjölksyreomsättningen har alltid varit min akilleshäl. Men den ska jag nog kunna pressa ned!

Sedan återhämtade jag mig med... tårta! Mycket bra återhämtningsfika.




Sedan så började jag löjligt nog längta efter Galishimo. Det är kul att åka iväg hemifrån ibland och hälsa på andra, särskilt med tanke på att jag ännu inte fått en möbel till min etta. Helikopternisse är jättesnäll. Men Galishimo finns ju där hemma och väntar på mig, för att göra vansinnigt dåliga träningspass med mig. Han har ju slutat springa på adrenalin nu, ("dynamitponnyn!") och masar i stället fram, ytterst långsamt och tveksamt. Och stannar för allt. Jag rider på långa tyglar för att inte bromsa upp honom med händerna, och så masar han vidare. Tveksamt.

Men det går inte rida för evigt på adrenalin. Förr eller senare skadar vi oss. Han får vara långsam och tveksam en stund, om det är vad som behövs, för att vi ska hitta en medelväg. Lillkillen...




"Vaaa, ska vi träna redan? Klockan är ju inte ens tio på morgonen... Va?"






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback