Bättre än att sitta hemma





Helikopterpiloten, som bjöd mig på en helikoptertur förra helgen, tyckte att jag skulle hänga med och paddla lite fors-kajak. Ja det kan man ju. Låter ju bättre än att sitta ensam i en tom etta utan möbler och fundera på hur livet gick så här.

Mest fotograferade jag Piloten och några jätteduktiga tjejer som verkligen lekte med forsen och strömmarna. En tjej låg på världsmästarnivå och såg ut att kontrollera forsen mer, än tvärtom. Hon och en annan tjej visade mig en liten barack full med utrustning och gav mig allt jag behövde för att pilla runt själv med en kajak. Jag skvittrade lite försiktigt runt. Där det var lugnt vatten. Lite efter kanten. Fram och tillbaka, försökte få kontroll över den lilla kajaken. Jag blev ivrigt påhejad över denna fantastiska prestation...

Efteråt så blev jag lite nyfiken på att bli bättre. Eller nyfiken på vatten. Jag tyckte ju om att simma utomhus med våtdräkten, när jag tränade triathlon. Innan jag träffade exet. Kanske borde jag leta upp våtdräkten igen. Det kanske vore kul att plocka upp simträningen i öppet vatten igen, om än jag inte tänker tävla. Och att cykla. Min racercykel. Min Columbus Pinta. Vart är den? Jag måste åka till exet och hämta den cykeln. Fräscha upp den lite. Ta en liten tur. Bara några mil med den, det vore roligt.

Det är mycket som vore roligt. Nu när jag tänker efter.

"Men du..." sa jag till Piloten när han skulle köra mig hem från paddlingen.
"Kan du köra en liten omväg innan du släpper av mig? Du måste träffa en jättetrevlig kille!"
Det ville han. Och så stegade vi iväg i Gummark och så pekade jag stolt på den lilla araben med bläs ute på ängen.
"Där är han! Ljuset i mitt liv!" utropade jag. Påtagligt stolt.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback