Och nu då?


Jag åkte till exet och hämtade lite mer prylar. Bland annat fler träningskläder och mina cyklar. Taxen hoppade jämfota av glädje att se mig. Jag lyfte upp den ivrigt skuttande kroppen och kramade och kramade. Och kramade. Jag grät floder och hon slickade mig glatt i ansiktet och viftade så häftigt på svansen att hon skruvade på hela kroppen. Sedan satte hon sig bestämt vid ytterdörren och pekade med nosen mot dörren.
"Jag kan följa med dig. Det går bra." såg hon ut att säga med sin strävhåriga lilla taxkropp. Hela kroppen värkte av saknad.

Jag grät, och exet drog ned kepsen över ansiktet och begrundade tyst kaffekoppen för att slippa känna för mycket.



Det gör så ont i hela kroppen och det kändes så meningslöst och hopplöst när jag åkte. När jag ens Nuddar vid tanken på att jag flyttade 70 mil för honom, i tron om att det äntligen var min tur att skaffa familj och barn, så vrider själen liksom ihop sig som en disktrasa. Vilket misslyckande det blev. Hur optimistiskt man än tänker på det så blev det ändå ett misslyckande.

"Och resten av livet då? Jag har 50 år kvar att leva. Vad ska jag göra med de åren? Va?" tänkte jag när jag körde därifrån. Jag var bara hemma i några minuter innan det kröp i kroppen och jag åkte till stallet i stället. Sent på sommarkvällen.



Galishimo låg i sin koja och jag kunde pussa och krama honom hur mycket jag ville,  när han låg där. Fina, fina Galishimo. Rödgråten och trött var jag och han bara låg kvar där på marken, och vände sitt kloka huvud mot mig, och blåste luft mot mig. Sedan bad jag honom kliva upp och följa med in till stallet. Jag red honom lite på uteridbanan i kvällssolen. Ensam. Jag försökte trava igen.
"Can do. Can absolutley do. I fix." sa Galishimo och travade på, klart mindre tveksam än tidigare. Han hade mer energi i steget och var mycket mer entusiastisk. Då är han alltså inte sjuk i alla fall, när han ligger och gosar med mig i halmen. Han kändes tryggare. Han börjar växa upp.

Han var bara tvungen att tänka efter några gånger. Om det var säkert att trava där ute.




Så fick jag ett brett leende på läpparna igen. Det höll i sig resten av kvällen.

Kommentarer

  1. Vad skulle vi göra utan våra helande hästar? :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback