I huvudet på en seriemördare

Jag lyssnar fortfarande på ljudboken "I huvudet på en seriemördare". Det är 17 CD-skivor och 22 timmars lästid... så. Ja. Jag har en bit kvar. Särskilt när jag oftast lyssnar på den i bilen. Förutom att det är den mest bizarra bok jag läst (lyssnat på), med fallstudier och intervjuer med seriemördare, så har boken även förlett mig i situationer då jag känt mig väldigt besvärad.

Som när jag erbjöd mig att skjutsa en kollega på arbetet i min bil, mest för att visa upp min fina bil. När vi startar bilen så hörs genast en gravallvarlig röst i högtalarna:
"Många seriemördare skiljer på arten av mord såsom mord för att få det man vill ha, så kallade custom-killings, vid situationer då exempelvis pengar står på spel eller för att undanröja vittnen." Jag blir nervös och börjar nervöst leta efter stoppknappen samtidigt som kollegan stirrar lite förvånat på mig och rösten obönhörligt fortsätter:
"Dessa mord skiljer sig avsevärt från de rena lustmorden där mördandet i sig..."

Ja. Ni kan ju föreställa er.

Eller när jag körde vilse när jag skulle möta upp sambon som sprang på ett långlopp. Hur mycket jag än körde runt i det lilla samhället så kunde jag inte hitta målgången. Jag såg ett par funktionärer och vevade genast ned rutan. Den gravallvarliga rösten från bilens högtalare sade:
"...rituella styckningar är lätta att känna igen från praktiska styckningar då de rituella styckningarna ofta är inriktade mot borttagande av könsorgan och..."
Denna gång valde jag att inte alls trycka bort skivan utan i stället höja rösten onaturligt högt och halvskrika:
"KAN NI VISA MIG I VILKEN RIKTNING MÅLGÅNGEN ÄR?!"

För att liksom... överrösta CD-skivan. Om det fungerade eller inte, vet jag inte...

Och eländet fortsätter gång på gång, jag glömmer ständigt av att trycka bort CD-skivan för att upptäcka det alldeles för sent. Och jag undrar fortfarande i min förtvivlan vad biträdet på McDonalds tänkte när hon slog på drive-in speakern och frågade:

"Välkommen till Max, det går bra att beställa..."




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback