Galishimo skadad

Jaha. Galishimos knä är stort som en ballong. Jag hade bara för någon dag sedan avtackat tjejen som ridit Galishimo tre gånger och jag skulle precis hem och boka ridhuset för att rida själv. Sedan ringde det från stallet och det var bara för mig att sätta mig i bilen och åka dit.

Galishimo gnäggade när han såg mig, och haltade fram till mig med sitt svullna knä. Ett sår på framsidan får mig att misstänka att den järnskodda hästen i lösdriften gett honom en rejäl spark rakt på knäet. Järn mot knä är ju en dålig kombination. De andra hästarna är ju barfota och då kan de inte skada varandra lika illa.

Galishimo verkade för övrigt inte särskilt ledsen. Han har ju tydligen tre andra ben att stå på. Han tiggde som vanligt och var vaken och nyfiken på vad jag hade för mig. Jag fick klämma och peta på det svullna knäet och han verkade inte ha jätteont på någon särskild plats. Stallägaren undrade om jag ville isolera honom från lösdriftshagen och låta honom stå i en liten "sjukhage" men jag tackade nej. Han får vara med sina kompisar och förhoppningsvis så går han undan om han behöver vara stilla. Vi får avvakta och se hur det utvecklar sig under helgen. Jag hoppas det är bättre i morgon!

Men drömmen om att få sitta upp på honom, får jag nog lägga på hyllan en liten stund...

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback