Projekt köttbulle

Japp. Nu har jag kommit igång på allvar med mitt Projekt Köttbulle. Startvikten var 65.6 kilo som jag startade med. Målet var att sluta se ut som en köttbulle, underförstått gå ned i vikt. Jag började springa för några veckor sedan och i fyra veckor har mitt schema sett exakt likadant ut:

Tisdag: Löpning 5 km, broarna runt.
Torsdag: Löpning 5 km, boarna runt.
Söndag: Löpning 1 mil upp på vitberget och ner igen, alltså väldigt kuperat.

Jag har tagit min träning på stort allvar och inte missat ett enda pass dessa fyra veckor. Inte ett enda. Jag har också börjat äta mer hemmalagad mat, mer fisk och allmänt sett till att fundera igenom vad jag stoppar i mig för att bli mer hälsosam.

Fyra veckors slaviskt följande av detta schema har alltså resulterat till exakt 8 mils sammanlagd löpning. Stolt så har jag klivit upp på vågen för att utröna mina fantastiska framsteg...

...för att upptäcka att jag gått upp två kilo. 67.4 kg visar vågen.  Det är ju två kilo extra!
Jag har typ i snitt gått upp 250 gram per träningspass. 250 gram. Det är ett paket chilitryfflar. Då kunde jag ju rent teoretiskt sett ha kunnat ersätta varje träningspass med att glufsa i mig ett paket chilitryfflar och ändå hade jag uppnått samma resultat. Kanske till och med två paket eftersom kroppen troligen inte omvandlar varje gram chilitryffel till fett sådär rakt av.


Den här viktuppgången på två kilo kan delvis bero på att jag inte bara sprungit mer, utan att jag även sovit mer och ätit mer.

Nåja. Jag känner igen fenomenet. Kroppen ställer inte alltid om sig så bra första veckorna när man börjar träna. Förbränningen har inte rullat igång på allvar. Jag brukar gå upp i vikt när jag börjar träna och när förbränningen kommit igång på allvar, efter ca tre månader, så rinner övervikten av som smör i solsken. Jag fortsätter alltså med Projekt Köttbulle.

Först ska jag bara krossa lite glas, riva ned lite tavlor, kasta kuddar omkring mig, krypa ihop i fosterställning, och gråta...


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet