ÄNNU mera tålamod

Jag ska ta en paus på ett par dagar med Galishimo. Men innan dess tänkte jag försöka ta mig upp i sadeln. Jag har ju hoppat i stigbygeln ett par gånger och han verkar tycka detta bökande är okej, nu.

Efter att sadeln nästan glidit runt magen på honom så bestämde jag mig för att gå och hämta en pall. Samma pall som jag använt förut när jag hängt på Galishimo.

"Och vad fan gör du där uppe?!" frågade Galishimo när jag ställde mig på pallen.
"Jag står på pallen, bredvid dig. Det har jag gjort jättemånga gånger." svarade jag.
"Du, tror du inte att jag skulle KOMMA IHÅG DET?!" sa Galishimo och tittade på mig med Crazy Eyes. Detta var tydligen fullständigt nytt för honom.
"Jo. Jag har gjort det förut. Förra vintern. Massor av gånger. Tror jag gjorde det en gång förra veckan också. Fast då låg jag över sadeln. Då stod jag inte ovanför dig. Du brukar inte bry dig om mig alls. Du brukar inte ens titta på mig. Jag blev glad om du ens riktade ett öra mot mig."
"Va fan, hur kan du komma så högt upp, ändå dit?!" frågade han och stirrade och stirrade. Båda öronen var riktade åt mitt håll och ögonen höll på att poppa ur ögonhålorna och till slut började han vända på huvudet:
"Hur gör du? Va, du är ju nästan OVANFÖR mig. Vad håller du på med...?!"

Så. Ibland måste man alltså börja om från början. När det kommer till unghästar. Så vi låtsades att det var första gången. "Här kommer jag." och "Här är pallen." och "Vinkevink. Titta. Nu vinkar jag åt dig. Titta. Vink vink. Fin häst."

Galo stod lydigt blixt stilla hela tiden och stirrade på mig med skräckblandad förvåning. Det var nästan så att han höll andan emellanåt. Det var med andra ord ingen idé att ens försöka sig upp i sadeln. Han såg nästan chockad ut över att jag stod OVANFÖR honom. Helmysko.

Hur i hela friden han nu kan bli förvånad över detta.

Förmodligen har han helt enkelt tänkt på annat.


-

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet