Inridningen igen

Jag tog Galishimo till ridhuset och ställde honom vid pallen. Nu har han sprungit runt med sadeln litegrann så nu går vi till steg två: Klängandet.

Sambon tittade på oss, jag tänkte det blir säkrast så. Han har ju ett Rambo-jobb och kan hjärt -och lungräddning, samt stoppa blodflöden vid skottsår. Samtidigt som han ringer räddningstjänsten och tar emot en förbipasserande svimmande tant, samt stoppar trafiken med foten. Han är utbildad på sådant. Tänker jag mig.

Sedan klängde jag, ruckade på sadeln, hoppade och tyngde mig över sadeln. Galishimo tittade inte på mig.
"Hallååå kolla hääär!" försökte jag och viftade med händerna i hans ögonvrå.
"Jag hänger ju bakom dig! Ovanpå dig! Är det inte helt crazy?!" försökte jag.

Galishimo var mer intresserad av husse och tittade nyfiket på honom i stället. Mina viftande händer i ögonvrån verkade han vifta bort som om de vore irriterande flugor. Husse stod tio meter bort för att inte störa oss i detta gastkramande projekt. Nu har Galishimo en pajas som hänger på ryggen igen, alltså. Så det kan gå.

Upp och ned på pallen. Hängandes och viftandes och gungandes. Galishimo tyckte hela spektaklet blev lite tråkigt och försökte pilla med läpparna på uppsittningspallen i stället.
"Neeej du får inte välta pallen. Du kan bli rädd och skena i vild panik!" försökte jag förklara för Galishimo.

Galishimo kände sig väldigt o-sugen att skena runt i vild panik. Rent allmänt sådär.

Han försökte pilla på min fot i stället.

"Neeej du får inte dra mig i byxbenet! Du kan bli rädd..."
"...och skena i vild panik. Ja ja. Jag slutar väl då." verkade Galishimo tänka, i samförstånd. Lätt uttråkad.

"Han har faktiskt blivit väldigt lugn på sista tiden. Han ger ett lite mognare intryck numera." konstaterade sambon. Jag nickade. Vi kanske har fått lite bättre pejl på varandra också.

Så vi fortsätter klänga vidare...



.

Kommentarer

  1. Heja! Ny dag nya möjligheter! Tycker bara du är så modig som vågar hänga över ryggen. Det skulle jag aldrig våga. Rädd att landa på näsan. Fast min sambo kan ju inte stoppa trafik med sin fot... ;)

    SvaraRadera
  2. Jag hade samma åsikt som du förut. Men efter hans katapultbockningar så har jag insett att det inte finns något värre än att falla baklänges. Nacken, ryggen och svanskotan blir helt oskyddad och luften slås lätt ur lungorna. Faller jag framlänges har jag möjlighet att vrida mig och ta emot mig med armar, axlar och armbåge. Plus att jag har en möjlighet att åtminstone för en sekund kunna kalkylera vart marken är och kanske anpassa mig till nedslaget. Jämför med om du skulle stå (utan häst) på en dikeskant: Vill du falla framlänges ner i diket eller med ryggen före? :P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet