Jag har inte kläm på julen

Okej. Julen flöt inte på så bra för min del. Till att börja med visste jag inte vart jag skulle fira. I sista sekund kom jag på att jag skulle fira hos mamma. Sedan visste jag inte när jag skulle åka dit eller med vilket färdmedel eller med Per. Det hela blev onödigt krångligt och jag måste erkänna att jag stod för det mesta krånglet. Detta TROTS att jag förtvivlat försökt att planer för julen sedan oktober i år. Men jag kom mig iväg till min mamma, på bussen, dagen innan julen. Per kom efter till mig och mamma, efter att han sovit ut efter jobbet, på julaftonen.

Men resten av julen flöt på i ungefär samma tema. Jag velade runt lite undflyendes och undrade om jag hanterade dagen på bästa möjliga sätt eller inte. Mamma försökte liksom rama in mig och få lite konturer på mig men jag var väl mest kontrastlös som en flobbig blobba. Efter julaftonen kunde jag inte bestämma mig om jag skulle åka hem med Per eller stanna längre och då blev måttet rågat för både Per och mamma som undrade vad jag höll på med och jag fick vackert kliva in i bilen och sätta på mig säkerhetsbältet.

Jag antar att jag kanske inte riktigt har kläm på julen. Jag har ju firat jul ensam i flera år nu och det har känts väldigt tryggt och bra. Man värmer pizza i ugnen och kollar på tv och har täcket omlindat kring kroppen som en jätte-fjärilspuppa. Och dricker varm choklad. DET kan jag.

Jag tror jag får någon form av känslomässig prestationsångest nu när jag flyttat hem. Det är något i stil med att jag ska glittra och vara glad och harmonisk och helst komma med nybakade bullar. Och det är jag ju sällan på årets mörkaste månad. Jag är ju soldriven.

FÖRLÅT för att jag är en flobbig blobba. Jag har bara inte kläm på julen. Det är en konstig högtid.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback