Verkliga skäl

Bostadsrätten blir min och jag skriver på mitt kontrakt nästa vecka! Jag ska säga upp mig från min nuvarande lägenhet på måndag. Dubbla bostadsutgifter i Juli kommer att göra denna sommar till en fattig sommar, men det blir det värt då jag har en månad på mig att städa ur min gamla lägenhet och boa in mig i min nya. Jag kan flytta helt i min egen takt och i mitt eget tempo. Jag kommer att bo centralt i Östhammar med en minuts promenad från närmaste affär. Gud vad nära. Märkligt. Och två minuters promenad åt andra hållet så kommer jag ner till hamnen. Med sommarrestauranger, badplats och sjöfåglar.

Det ska bli underbart att få flytta från denna lägenhet. Elkostnaden förra månaden stod på 2730 kronor (Japp. För en månads elförbrukning) då den här hyreslägenheten inte är särskilt bra på att hålla värmen. Sedan finns det ju andra saker som gör att det känns skönt att flytta såsom att jag inte kunnat använda förråden på grund av inbrottsrisken och att jag varit tvungen att ha cyklarna inne i vardagsrummet. Det förekommer också ofta att folk bankar på min ruta mitt i natten i hopp om att jag ska släppa in dem in i trapphuset. De gamla tapeterna och silverfiskarna kommer jag väl inte heller att sakna. Det här var ju lägenheten jag fick flytta in i när jag separerade förra året. Det fanns inte utrymme att vara kräsen.

Men det här handlar ju inte igentligen om nya rum och bättre livskvalitet eller rätt tapeter eller en och annan silverfisk som virrar undan när jag tänder lampan. Det här handlar inte igentligen om budget och kalkyler och bara en minuts promenad till affären. Allt det här handlar om är att jag bestämt mig för att stanna av. Det här bostadsköpet handlar om att peta in en påle i marken och hålla mig till en fast punkt.

Det verkligaste skälet till min egna bostadsrätt och mina inredningsplaner, är att jag tycker det känns bra att leva ensam.

Det är verkligt.

Och stort.

.

Kommentarer

  1. ÅÅHH! JIPPI!!! Supergrattis! Det finns inget bättre än när man vet vad som känns rätt och kan fortsätta på det spåret!

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul! Tycker att det känns som att du blivit mycket säkrare och tryggare i dig under tiden jag läst här! Hoppas du får det jättebra i din lägenhet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet