Snart har ett år gått



Valborgsmässoafton har väckt en hel del tankar. Det är snudd på ettårsdagen sedan jag blev singel.

Valborgsmässoafton 2009 tog jag tåget från Uppsala, hem till norrland, för att hämta pappas gamla bil. Jag förstod att det fanns en risk att jag måste klara mig själv inom en snar framtid, då jag och Christian hade haft många allvarliga samtal de sista två veckorna. Christian hade pussat mig på perrongen, men faktumet att han inte ville följa med mig, och hans distanserade sätt, gjorde att jag förstod att det skulle vänta tråkiga nyheter när jag kom hem igen. (Vilket visade sig vara precis vad som hände).

Jag minns hur jag lutade huvudet mot tågfönstret och tittade på alla vackra bål som brann på alla fält mellan Uppsala och Gävle. Ibland låg bålen så nära järnvägen att jag anade folk som stod vid brasorna och det såg så varmt och mysigt ut. Våren var i antågande och folk ville fira. Jag minns hur jag satt där ensam i min kupé på tåget som susade förbi öppna fält och bål som glimmade där borta på håll. Jag fick ett sms från honom sent på kvällen där han skrev något i stil med "Sköt om dig, vännen". Jag minns hur jag fick en klump i magen av att han skrivit "vännen" och hur jag tänkte:
"Nu är det kört".

Och det är nog första gången något gjorde så ont att jag inte ens orkade känna det. Jag kunde inte ta in att jag just bytt ort och jobb och just köpt ett fint parhus och just var i färd med att bli dumpad och det kändes så orättvist och ovärdigt att jag inte ens kunde nå fram till de känslorna.

Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska fira denna valborgsmässoafton eller med vem jag ska fira. Eller om jag ska vara själv?

Är det vid sådana här tillfällen man köper sig själv något verkligt, verkligt fint?


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet