Hur snål kan jag bli?



Det är en intressant frågeställning som jag ställer mig just nu. Hur snål jag kan bli? Jag insåg att en liten lägenhet här på 17 kvm går att köpa för 280 000 kr. SJUTTON kvadratmeter, alltså. Toaletten är så liten att duschmunstycket till handfatatet även har en slang som går till duschen. Så litet är det alltså.

Men grejen är den, att om jag köper den pyttelilla billiga lägenheten, då har jag väldigt låga boendekostnader. Då har jag möjlighet att betala tillbaka pengar på bostadslånet och på mitt csn-lån på ett helt annat sätt.

TANKEEXPERIMENT:
Jag betalar bostadsrättsavgiften på 1300 kronor i månaden och jag avsätter 7000 kronor i månaden till mig själv i form av mat och försäkringar och kläder och grejer. Det blir ju inte jättesnålt men en gnutta återhållsamt, bara.

Resten av min inkomst smackar jag iväg för att avbetala CSN-lånet och Bostadslånet.

Då skulle jag bli helt skuldfri på fem år. Det skulle innebära att jag efter fem år skulle få nästan hela min lön över varje månad, eftersom min enda fasta kostnad skulle bli bostadsrättsföreingen som just nu bara tar 1 300 kr i månaden, och dessutom skulle jag äga en bostadsrätt som jag sedan skulle kunna sälja om jag ville ha en större summa pengar i fickan.

Om vi säger att jag bara bor där i den lilla lägenheten i två år och jag bara orkar ha den livsstilen i 24 månader, alltså. Och att kanske drömkillen dyker upp någongång där då, så jag skulle få lust att avbryta min "avbetalnings-livsstil". Om jag bara följde planen i två år så skulle ändå 40% av mina lån och skulder vara avbetalade. Det skulle bli en stor skillnad ändå. Och dessutom skulle jag kunna sälja bostadsrätten och få tillbaka en hel del av vad jag investerat.

Skulle det vara värt det? Skulle jag bli olycklig av att bo riktigt trångt? Eller skulle jag och hunden bara få det tokmysigt om vi bara tänkte till med inredningen? Jag och Kiara på 17 kvm... luftrenare skulle nog stå högt på inköpslistan...


måste fundera på det där...



.

Kommentarer

  1. Jag bor ju på 25kvm, med rottisen och tibben och jag hade, om jag gillade bostadens planering, nappat på det där. Speciellt om de 17kvm innehåller en frys!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet