Framsteg

Alltså. Jag har tränat efter mitt speciella träningsprogram nu i över fyra månader utan att ha kommit till några framsteg. Till och med personalen på labbet står lite förundrade över min avsaknad av resultat. Det känns lite tungt. Faktiskt. Alltså, maten kan ju inte vara hela biten för jag har ju inte gått ned i vikt eller förlorat muskelmassa. Jag är nästan halvt besatt på tanken att göra framsteg i min löpning och träning i övrigt. Snart har det gått tre år och jag springer fortfarande i nästan exakt samma tempo som när jag började. Trots intervaller och pulsträning och fan och hans moster.

Kanske är det en förolämpning mot livet att bli totalt fokuserad på avsaknaden av framsteg inom konditionsträningen eftersom jag gör enorma framsteg på ett annat plan. Och det är när jag rider Lilla Svarta. På ett sätt är det kanske inte så konstigt med tanke på att jag ridit i ca 10 år och bara konditionstränat i tre år. Trots att det var så länge sedan jag red.

Jag och Lilla Svarta ses tre gånger i veckan. Vi tränar mest dressyr men givetvis hoppar vi en hel del. Hon har varit en skeptisk trippande dam som vägrade gå en meter utan att man drev henne. Jag orkade bara rida henne tre minuter åt gången eftersom jag blev helt utmattad av att rida henne in i varje steg, och hon stannade omedelbart om jag råkade slappna av för en sekund. Hon gillade helt enkelt inte dressyr. Jag undrade vad jag gett mig in på.

Nu blir hon finare och finare för varje gång. Världens goaste häst. Hon är uppmärksam och intresserad och svarar på mindre och mindre signaler från mig. Igår bjöd hon mig på en fantastisk galopp på ridbanan mot slutet av passet. Jag blev helt häpen över hur en så liten skeptiskt trippande tjej plötsligt tog maffiga vägvinnande steg med elegant hållning och krökt nacke. Jag nästan skrek "BRA! Fan vad du är bra!" och avbröt genast övningen för att överösa henne med klappar och plocka fram morotsbitar ur fickan.

Sedan gick vi hem. Jag var alldeles rosig om kinderna. Lilla Svarta tuggade förnöjt på morotsbiten. Det är helt fantastiskt att JAG kunde locka fram en så fin galopp hos henne. Vägvinnande och elegant. För att vara en liten svart häst som mest är spänd och skeptisk.

Med Lilla Svarta blir jag aldrig frustrerad över avsaknad av framsteg.

De finns där hela tiden.


.

Kommentarer

  1. Lite lime o kanske lite riven ost också så har du Guacamole!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet