Popp?

Nu är det precis ett år sedan jag bestämde mig för att separera från Micke. Jag minns känslan av att jag totalt gav upp hoppet om att vi skulle föra relationen vidare. Micke var också uppgiven och trött. Jag tänkte att jag ju hade arbetet och att bostadslösheten skulle lösa sig. Jag tänkte att det kanske skulle bli tufft några veckor framåt. Ibland när jag tänker tillbaka så är jag glad över att jag inte visste om hur året skulle bli.

Jag blev uppsagd från arbetet och blev riktigt sjuk. Min älskade råtta Linus dog och jag grät otröstligt över det lilla kräket. Jag fick kronisk urinvägsinfektion och fick springa på hälsocentralen i tid och otid under sex månaders tid, det var otroligt obehagligt och kunde slå till när som helst. Av någon outgrundlig anledning fick min förra chef fnatt och gav mig tokdåliga referenser trots att jag aldrig fått kritik för mitt arbete som jag prioriterat riktigt högt. Jag träffade Christian och följde honom till en ny ort. Fick jobb där. Blev dumpad. Jag blev helt vilse i en främmande ort. Insjuknade i borrelia. Missade semestern.

På ett år har jag förvandlats. Jag har varit en hängiven triathlet som startade Gävle triathlon och hamnade under stora positiva rubriker i tidningen. Jag har sprungit och simmat i gävle simsällskap och cyklat i gävle cykelamatörer. Catta brukade beskriva mig som en coca-cola-flaska som någon skakat om och där kolsyran sprutar åt alla håll. Kreativitet i överflöd. Full fart. Jag var så aktiv och så optimistisk. Jag genomförde klassikerhalvan. Jag var övertygad om att jag skulle bli bättre.

Alltså, jag sörjer verkligen. Jag är riktigt ledsen. 99 % av min vakna tid så ligger det en vag besvikelse och förtvivlan som gnager. Jag har fått stifta bekantskap med känslor av avund och svartsjuka mot många av mina vänner: Vänner i stabila relationer. Vänner som kan träna. Vänner som har fått barn. Vänner med fast arbete. Vänner som är fysiskt friska. Jag har känt en känsla av tillbakadragenhet och en avsaknad av framtidsdrömmar.

Men ibland sprakar det till. Bara för några sekunder. Ibland upptäcker jag en liten gnista svag som ett ensamt poppande popcorn i en stor varm kastrull.

Popp.

Inte mycket alls. Men ändå.

Ett popp är det i alla fall.


.

Kommentarer

  1. Poppet är ju det sista som överger människan! ;-)

    *kram*

    SvaraRadera
  2. Ett tips är att sjukanmäla dig om du blir sjuk på semestern. Då får du de semesterdagarna vid ett senare tillfälle. Och du KOMMER tillbaka, du GÖR det! Ta det lugnt bara.

    SvaraRadera
  3. Tänk att vi aldrig ska sluta vara avis... Jag avundas dig för den du är. Har alltid gjort. Du är stark och framåt, social och alla älskar Katta. Det är min bild av dig och vad du än går igenom så ändras inte den bilden i mina ögon.
    Jag är stolt över att ha en vän som du.
    "Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid."
    *kram*

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet