Vad vill DU att din treåring ska kunna?

 


Jag har haft en superhelg, milt uttryckt! En av de roligaste delarna av helgen, som jag verkligen är glad och stolt över, det är att jag vågar rida Ares i snöblåst och fulväder. Det är verkligen inte självklart att jag ska rida en treåring när det blåser kallt och snön yr. Framför allt inte utanför ridbanan. Men ändå. Vi var ute, tillsammans med Jonatan, och Ares var riktigt duktig hela vägen. Det är verkligen skönt att han satt ordentligt med vinterpäls och inte är så känslig för kylan. Jag älskar att han är av lite kallblodstyp. För gudarna ska veta att det är kallt i Västerbotten! 

Vi rider fortfarande kring 15 minuter bara, så det är inte tal om några långritter. Jag har både lördagen och söndagen suttit upp på ridbanan, där har jag checkat av gas, broms och styrning, så han är införstådd i att det är apan på ryggen som bestämmer, och så har vi ridit ut hur ridbanan för en liten promenad ute. Ofta sitter jag av efter en stund och vi fortsätter att gå lite, så Ares inte kopplar ihop en avsittning med att det är dags att gå hem. Det har varit ett bra upplägg! 




Stallägaren matade rådjuren i söndags och Ares såg förvånat hur rådjuren sprang över den snöklädda ängen för att komma till fodret. När vi sedan skulle rida förbi de färska rådjursspåren så ställde han sig och flemade. Det verkar vara vanligt att han gör det när han känner lukten av vilda djur. Skönt ändå att han är nyfiken och inte orolig när dofterna kommer. Och jag skiner som en sol hela vägen, fnittrar när jag rider, och är väldigt nöjd över honom. 

På Hippson var det ett reportage om en tränare som beskrev vad en treåring "bör kunna" och jag läste igenom det med intresse. Jag insåg att det finns väldigt olika perspektiv på vad en treåring "bör kunna" beroende på om man är professionell tränare eller hobbyryttare i Västerbotten. Att kunna rida utomhus i fulväder nämnde inte tränaren alls. Att ha ett nyfiket förhållningssätt till vilda djur nämnde inte tränaren heller. Men det är ändå två delmål som jag känner mig otroligt nöjd över. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet