Livet på den bättre sidan

 

Just nu har vi en mysig och lugn vardagslunk. Ares är lite sprallig i blåsten och kylan så han får absolut bara vara en sprallig unghäst en stund och göra sin unghästgrejer. Jag släpper honom lös på ridbanan och han får bocka loss och busa och springa runt hur mycket han vill. När han lugnat ner sig så tömkör jag honom bara några minuter och tränar in bettverkan lite noggrannare, start och broms, och styrningen. Bara lugna upprepningar. Han är jättelydig och uppmärksam. Han vet när det är bus och när det är allvar.  

Men mest låter jag Ares bralla för det är hans prioriterade behov framför träningen, just nu. 

Lugnet börjar lägga sig med Jonatan också, trots att vi är nya för varandra så börjar jag känna mig trygg, vi kommer så bra överens och har det så harmoniskt tillsammans. Jag får så mycket energi av det. En stor del av tiden har jag mest bara glott rakt ut och försökt att fatta vad som händer, men det tomma gloendets tid börjar vara förbi. Han är här och han kommer att stanna ett tag. Minst ett tag. Han har snart sett alla mina sidor och alla sidor är okej. 

Och med detta kommer även ett högre fokus på jobbet. En vilja att göra mer. Jag bokar min kalender lite fullare och klämmer in fler uppgifter. Det är skönt att ha något att göra nu, jag är så intresserad av de uppdrag jag fått. När inget står i vägen för mig, så ökar arbetskapaciteten. 

Det kommer att bli bra. Livet. Ares. Jonatan. Alltihopa. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet