Hönät och paniksnören

Ares kom inte när vi ropade på honom idag. Det är ovanligt. Han brukar oftast vilja komma. Men nu stod han vid höhäcken och tittade nyfiket på oss. När Jonatan skulle hämta honom så kom det fram med all tydlighet varför Ares inte kommit. Han hade klivit in i häcken och fastnat med hovarna i nätet! 


Så där stod han och såg obekymrad ut. Vi försökte få loss hovarna men den högra satt fast ordentligt. Vi fick ringa stallägaren, som kravlade sig mellan Ares framben och började skära loss honom med kniv. Under hela kalabaliken stod Ares i mitten och såg oskyldig ut. 


Till slut kom han lyckligtvis loss och han klev försiktigt och snällt ut ur häcken. Med blott lite nätrester kvar runt ena framskon. 

Sedan sadlade vi honom och gjorde honom redo med ett paniksnöre jag köpt honom. Jag fann det på nätet och slog till direkt. Ett extra snöre att hålla fast mig i om han skulle skutta till någon gång. Det såg kanoners ut! 



Jag satte det på Ares och red runt lite och det kändes superbra! Jätteskönt att ha ett extra handtag att hålla i så jag inte råkar dra honom onödigt i munnen om det skulle hända något. Den var värd varje krona! 

Nu är jag nog snart redo rida på lite mer, vi väntar bara på lite mer snö och mjukare underlag. Och så är jag inte riktigt återhämtad från förra veckans feber, heller. Nåja, den som väntar på något gott 👌😌

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet