Hej Fokus!

Nej, jag har inte köpt ett husdjur som heter fokus. Jag har fått fokus! Hur länge sedan var inte det?! 

Jag har haft det lite kämpigt på jobbet men jag har hållit mina projekt flytande. Nu känns det dock så mycket bättre! Som att luften blir lite lättare att andas och huvudet blir mer stilla. 

Det är tydligt att det tagit energi för mig att sörja min älskade Galishimo. Men det tar även energi att uppleva positiva saker, som att träffa och bli kär i en helt ny och fantastisk man, som också speglar mig och beskriver mig på ett nytt sätt, från ett annat perspektiv, som också får mig att må bättre. 

En annan positiv sak som tagit energi är att ha en ny unghäst som tumlar om både gamla och nya erfarenheter. 

Jag har ju också plötsligt två hundar. 

Jag har gått in, mer än helhjärtat, i att renovera ett gammalt hus. 

Så det är inte konstigt alls att jag inte haft full fokus på jobbet. Att jag inte riktigt varit vass som en kniv, och att jag inte riktigt varit helt säker på prioriteringar och hur jag ska lägga upp dagarna. Jag har just nu sex projekt igång samtidigt, och det känns lite som att jag tagit det mesta akuta och sedan plötsligt kommit på något jag glömt, på eftermiddagen, efter att jobbet slutat. Den känslan är inte superskön, direkt. 

Jag är ju bortom den gamla goda tiden då man bara gjorden EN "Att-göra-lista" när man jobbade. För man har för mycket att göra så en sådan lista blir bara lång och svår att greppa. Så jag måste fördela listorna över olika veckodagar men ändå ha luft för förändringar och hålla i bakhuvudet vad jag inte prioriterar att göra just nu, men som jag kan behöva prioritera sedan. Så jag finslipade lite på en glad ny planeringsmall i One note, att ha bredvid det vanliga schemat med mötesbokningar, där det är möjligt att flytta runt och sortera listorna. 



Det känns skönt, det känns bra! Jag får energi varje gång jag betar av något från listan från denna veckas planering. Och det känns skönt att veta att "det där tar jag itu med på torsdag", med gott samvete. 

Jag vet vad jag gör och när. Och hur. Nu kan det bara bli bättre! 

Kommentarer

  1. Heartfelt thanks for your exceptional post—it was both insightful and inspiring.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet